Solliciteren, vacatures en nog iets..

Na een lange tijd van geen inspiratie heb ik besloten weer te gaan bloggen. Op dit moment ben ik weer druk aan het solliciteren en het is niet altijd prettig om thuis te zitten. De meesten weten niet eens dat ik druk aan het solliciteren ben. De meesten weten ook niet dat ik er af en toe stapeldol van word. Elke ochtend het internet afstruinen, uitzendbureaus en mensen bellen om vervolgens rond een uur of 12 geheel afgebrand te zijn.

Helemaal funest word het als je een maand hebt mogen werken en op het eind van de maand een exit gesprek krijgt. Na een maand was het mij duidelijk wat er precies gebeurd is en ik ga geen beschuldigingen uiten, dat heeft geen zin en niemand schiet er wat mee op. Ik probeer er mijn lering uit te trekken en verder te gaan. Ik heb lang geleden al besloten om elke week een planning te volgen om naar een doel toe te werken, elke dag opstaan en kijken waar het schip strand schiet niet op..

Soms vind ik het eng mijn gevoelens en gedachten op papier te zetten om vervolgens dan te denken “Wat zullen ze er van denken..”. Dit is iets van mijzelf en wat er iemand van mag denken dat is hun zaak.

Maar om terug te komen op het solliciteren ..

Wat is dat toch met vacatures, wie stelt die dingen op? Zijn ze af en toe helemaal gek? Voor de simpelste banen heb je tegenwoordig een HBO en HBO+ opleiding nodig, als het zo verder gaat heb je een universitaire opleiding nodig om een tankstation te bedienen. Betekenen die MBO opleidingen tegenwoordig niets meer? Wat is dat toch? Ik irriteer me soms vreselijk aan zulke vacature omschrijvingen. Je moet er volgens mij ook flink doorheen kijken en durven te schrijven. Zolang de baan je aanspreekt en jezelf er ziet zitten moet je er zeker op solliciteren en niet laten afschrikken door al die terminologie en opleiding eisen.

Mijn doelen van vandaag: minimaal 2 sollicitaties, wat mensen bellen, de mail doorspitten en mijn eigen persoonlijke (papieren) administratie wegwerken. Daarna lekker op de fiets wat boodschappen doen want het is prachtig weer. En morgen verzin ik weer wat anders.

Houdoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.